Verslag bijeenkomst: “Spark Innovation Center en World Café”

Op 27 mei 2016 heeft Andalusia-IT community zijn bijeenkomst gehouden bij het CGI kantoor in Rotterdam. Wij kijken tevreden terug om het feit dat 30 mensen op vrijdagavond vanuit hun passie hebben afgereisd naar Rotterdam en hebben deelgenomen aan een netwerkavond.

Onder het genot van broodjes en drankjes konden de aanwezigen gezellig netwerken in de Boardroom van CGI wat voor deze gelegenheid was opengesteld voor de leden van Andalusia-IT.Even na 6 uur was het tijd om naar de SPARK innovatiecentrum te gaan. Daar werd door Fatih Kisi de aanwezigen welkom geheten en het woord over gelaten aan Director Consulting Services Yuksel Dal van CGI. Yuksel heeft in een presentatie CGI op de kaart gezet en de aanwezigen verteld over het mooie bedrijf. Na de presentatie was er gelegenheid voor vragen.

Na de presentatie van Yuksel was dit keer Alexander Charzizacharias aan de beurt. Hij was bereid om deze avond een rondleiding door SPARK innovatiecentrum te geven. Verschillende technologische ontwikkelingen en vernuft en ook innovatieve speeltjes verder uitgelegd en de bezoekers kregen de mogelijkheid om met nieuwe technologieën te spelen.

Na zo veel pret was het tijd voor een serieuze uitdaging. We hebben de avond na een korte trip op de 10de etage van het CGI gebouw in Rotterdam een vervolg gegeven in de presentatieruimte.
Daar had Bert van der Hoofd (Programmamanager van de Rotterdam Business School) een sessie voorbereid m.b.t. communities namelijk het Andalusia IT World Cafe. Tijdens een interactieve sessie hebben wij met zijn allen gebrainstormed onder het genot van een hapje en een drankje over de invulling en doelen die wij gezamenlijk als community willen bewerkstelligen.

Andalusia IT is een stichting met daaraan onlosmakend verbonden stichtingsbestuur. Dit is nodig i.v.m. het juridische kader waarin wij opereren en de doelen die wij voor ogen hebben in het kader van onze missie en vissie.

Daaronder valt de community van Andalusia-IT. Wij hebben deze avond geleerd om dienstbaar op te stellen van dat een hiërarchische model niet functioneert in een community. Ook dienen wij als “bestuur” geen zaken van bovenaf op te leggen, maar meer te kijken naar waar de energie en passie ligt van de community.

In dit kader worden de uitkomsten van de avond gefilterd en gaan wij op korte termijn de uitkomsten beoordelen.

Na alle aanwezigen en onze sponsoren voor deze avond Bizztemp en CGI te bedanken hebben wij de avond een informele vervolg gegeven in restaurant Sultan Ahmet te Rotterdam. Zo konden wij in een nieuwe setting oude bekenden opnieuw spreken en was er ruimte om dieper in gesprek te gaan met nieuwe leden van Andalusia-IT.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.